ХIу мякьла хIаракIале

Салим Герейбеков
Усес кайхьунил гъяйзе,
Нам миръил гьантI лебхIякьян.
Дия дигахъуй рурси,
ХIулбала гьади леркьян.

АхIял дяхIни бугьале,
Лебил халкь разибурар,
ХIу мякьла хIаругьале,
Дия чидам хIабурар.

Дузизе лубкуй цIали,
ЗурхIя дуз иговара?
Ну гьашикьил рурсили
ЭшхIяйзе валтавара?

Бехьнила ша багъале,
КIапIрера духъутIдурар,
ХIу мякьла хIаракIале,
ГIямрура зая дурар.