Дуббуцуре

Салим Герейбеков
Гьар цуния вахтилзе,
Баз лебкьян дуббуцала,
УркIи аргъесил хIяйзе,
Калабий цала-цала.

Дуббуцуре дурцуле
Мили-гушра дуруле.
Муз бяргъес дигахъуле,
КIантIидеш хIадируле.

Хугил муз баргъесaна,
Аллагьли хъардарибил.
Гонагь камбугьесана,
ХIулдукIуле дурцибил.

МаркIачIа белчIунхIале,
Дуббуцурера ибхьуй,
Гьарбари хIулбукIуле,
Байрамт цар гьади леркьуй.

Гьарила кьабулдараб,
Дуббуцуре дуцибил.
ХIушам пешкешра бугьаб,
Назму нуни белкIунил.