Майка - съществително, винаги само в ед. число

Емил Миланов
Мать - имя существительное
всегда только в единственном числе

песничка за теб
[мотив]

                На Олеся, по случай 9-ти август

Ти ли си тази, която не може
без мене да мигне в нощта?
Ти ли си тази, която ми дава
обич, надежда в деня?
Ти ли си тази, която дарява
света с топлина?

Ти ли си тази, която изгрява
дори след злочеста беда?
Ти ли си тази, която забравя,
че има и нея само сега?
Ти ще си тази, която наричам
"майка" на тази земя!

Ти ще си тази, която наричам
"майка" на тази земя!
Ти ще си тази, която обичам
от цялата си душа!
Ти ще си тази, която почитам -
тук и докато умра!

Омск, 08.08.2014


---

Илюстрация:  Дети-цветы-жизни-Собери-букет-и-подари-маме