Про люстрацiю

Николаевич Владимир
Ізвечора подивився дід Макар новини,
А на ранок завітав до куми Горпини.
Щоби їй розповісти про все, що дізнався,
Бо у неї гучномовець ще торік зламався.
Телевізор не приймає телепередачі,
І газети не читає бо погано бачить.
Розказав усе, що чув, говорив з годину,
Наостанок розповів головну новину.
Що біда прийшла до тих, хто у нас при владі,
Про люстрацію закон прийняли у Раді.
Всі міністри, прокурори, судді, депутати,
Всі чиновники, от їх, будуть  люструвати.
А Горпина глухувата, аж перехрестилась,
Щось не те вона почула, навіть розгубилась.
Каструвала кабанців, щоб росли гарненькі,
А чиновникам навіщо? Вони й так справненькі.
Процедура неприємна, нащо знадобилася?
Мабуть це для того, каже, щоб більш не плодились.