Витаутас Мачернис. Осенние сонеты. 4

Лайма Дебесюнене
Уж осень

Уж осень. И цветок тоски
Цветёт в тонах озолочённых,
Как будто летние мечты
Перед прощанием великим.

А неба ласковая синь
Божественно на землю смотрит,
Не знаем, как ответ найти
На главные вопросы.

И каждая деталь теперь
Нам говорит про Бесконечность,
Свершилось творчество, поверь.

Источники пульсируют всё легче...
Ещё цветёт тоски цветочек.
Прощанье нам напоминает ветер.

Vytautas Macernis. Ruduo...

Ruduo. Jau ilgesio gele
Auksiniais lapu tonais zydi,
Kaip paskutinis vasaros sudie
Pries atsisveikinima didi.

O melsvuma dangaus svelni,
Liudna kaip Dieviskasis Niekas,
Neradusioj kazko sirdy
Kaip atsisveikinimas lieka.

Dabar kiekvienas daiktas
Nurodo Begalini.
Kurybos metas baigtas.

Lengviau pulsuoja jau visi saltiniai...
Tik zydi ilgesio gele.
Ir vejas dvelkia kvepianciu sudie.