Марафон

Владимир Ивашина 2
О цей шалений марафон!
В нім відстань міряна життям.
Мовчить, не дзвонить телефон,
Це значить – буду бігти сам.

Із пункту «А» до пункту «Бе»
Несусь, несусь, не чую ніг.
Темніє небо голубе,
Ляга на скроні перший сніг.

Жахний сьогодні бачив сон,
Я вірить став тепер у сни.
О цей шалений марафон!
Добігти б лише до весни.

Обняти наш вже сивий сад,
Понюхать яблунь ніжний цвіт.
Та розвернутись би й назад,
Гайнуть назад на двадцять літ.

Там легко так було в дорозі,
Там все було таким простим…
Стоїть вже осінь на порозі
З вердиктом грізним і гірким.

Не пить вина з примерзлих грон,
Не стерти часу білих плям.
О цей шалений марафон!
В нім вічність міряна життям.