Ма...

Сергей Седовский
Мамо, мамочко, матусе... 
Я нiколи не казав такi слова.
Але ж звати тебе мусив...
Тож казав коротке "ма..."

  Нiжним я соромився казатись,
  I казатися в очах твоiх малим.
  Допускав с тобою сперечатись,
  Деколи бував до тебе злим.

Вже тепер я, ставши дiдом,
Знаю, як слова дитячi ранять.
Знаю що таке "немае хлiба"...
Не вiдштовхую дитячу память.

  Як ти каторжно робила в полi,
  День при днi, роками, все для нас.
  Як нелегко- по вдовинiй долi,
  Кожного пiдняла у свiй час.

Ти прости нам, мамочко, матусе...,
Що нiхто з нас не казав слова. 
Час прийшов, i нас примусив...
Попросити; ти прости нас,  Ма...