Час схаменутися

Аксельруд
      
Нападають  на Вас  біди:
Посварилися з сусідом,
В поліклініці  є черги
Вони вам зіпсують нерви,
Вас обманюють в крамниці,
В інституті  чи  больниці,
До  начальства  йти  вам марно -
За  хабарником хабарник.
Може  вдасться Вам тоді
Розібратися в суді,
Написати  скаргу,  може,
Часто й це не допоможе.

Не  втрачай  надії друже
Вороги  слабкі ці  дуже.
Згинуть, як роса на сонці
В  нашій  праведній  сторонці,
Не витримуючи  тесту –
Дуже мирного протесту,

Зникнуть  дурні,  зникнуть  дури
Від прямої процедури.
Правди тут нема  де діти -
Тут потрібна всім освіта,
Виховання  ще надійне -
Світське, також релігійне.
А іще  нам треба мати
Вміння  всіх переконати.

Хибно  гріх на душу брати,
Дурощами  дур долати.
Не  беріть,  хоч ви  і злючий,
Пляшки  з  сумішшю горючою.
Ваш противник  не  пойме
І  гранатомет візьме,
А  запалите ви шини,
Сяде  він в бронемашину,
Ви на танк – він буде рад,
Схопить установку «Град».
І так  довго це триває –
Один одного вбиває.
Спробуйте  ви зупиниться
Ввімкніть  розум – схаменіться!






н