Родная моя Украина

Игорь Краса
Послухай, Матінко моя,
Як відчай серце крає,
Воно, неначе немовля,
Кричить, а слів немає,
Коли людський нестерпний біль
Широкими долами
Тече в блакить дніпровських хвиль
Червоними стрічками.

Пр:
Рідна моя Україно,
Вільним вітром полонин
Обійми, як мати сина,
В добру путь благослови.
В мене ти одна єдина,
За  красу твою і честь —
Перед Богом на коліна,
Проти ворога на смерть.
.
Тече струмком козацька кров
На скинуті кайдани.
Я вірю, що твоя любов
Тяжкі загоїть рани,
І сплине все, настане мить,
Мир-спокій запанує,
І вже дніпровських хвиль блакить
Ніщо не пофарбує.

Пр:
Рідна моя Україно,
Вільним вітром полонин
Обійми, як мати сина,
В добру путь благослови.
В мене ти одна єдина,
За твою красу і честь —
Перед Богом на коліна,
Проти ворога на смерть.