Поганий знак

Владимир Ивашина 2
Життя без прагнень і без сміху,
Життя без віри і без прав.
На радість іншим, на потіху
В халепу знову я попав.

Пусту розгойдую валізку -
Жебрацтва я пізнав сповна,
І не беру з собою й тріски
З свого розбитого човна.

Поганий знак. Дурна прикмета -
Бажати взять, чого нема.
Під чорним дулом пістолета
Забитих страх вже не пройма.

Спектакль, ганьба, театр абсурда,
Пройдисвіт, блонда - режисер,
А всі чекають, хочуть чуда,
З гальорки рвуться у партер.