Лiмерики укра нською мовою

Соня Лашкевич-Вереск
                ***
Комари, що з Білого озера,
В селі захопили бульдозера.
А потім всю ніч
Механік Лукіч
Збирав запчастини у озера.

                ***
Тарган у місті Мадрид
Завзято, як жук–короїд,
Танцював на банані
Гопака ігуані
Та був з'їдений нею в обід.

                ***
Шкідливий пацюк у Ачеррі
Кота залишав без вечері:
Тиждень із миски
Крав він сосиски,
Ховаючись з ними в печері.

                ***
Романтичний козел із Провансу
Слух воронячий пестив романсом,
А корів до нестями
Пригощав будяками,
Та свиней розважав преферансом.

                ***
Заощадливий надто жираф
Ніколи не їв різних страв,
А скромно колючку,
Купивши в получку,
Жував, як верблюд, той жираф.


В соавторстве с Симон Луи Жовер http://www.stihi.ru/avtor/denehnet