Мужчынскi гонар. Сямейны жарт

Сергей Бука-Вороневски
Для верша тэму я шукаў,
Мазгi ад думак аж папухлi,
Дарэчы,сябра расказаў
Мне анегдот,у мяне на кухнi.
Скажу,па-прауўдзе,спадабаўся:
Жартоўна.Гэтакая справа-
Народ на гулi сабiраўся,
Паклiкаць усiх рашыла Клава.
Чаму i не-дастатак у доме,
Павырасталi ўнукi ў раз.
Не па душы толькi Яроме
I пра яго ўвесь расказ... .
...Накрыты стол,iскрацца чаркi,
Ёсць тут гарэлка i вiно,
Шквырчаць,падмiгiваюць шкваркi,
Здаецца ,ўсё, нiбы ў кiно.
Прыемна жонка апранута:
I вабiць блузка i кафтан.
Толькi мужык-ну ,путам пута,
Бурчыць упёрта, як баран.
Хоць сам заўсёды без зарплаты,
А ганарысты,як iндзюк.
Сам нiзкарослы,канапаты,
Жывот абвiслы-як парсюк!.
Трусы-з адзежы,ды кашуля,
I з рук не сходзiць тэлефон,
Каб госцi бачылi,пачулi,
Жыве,як цяжка,з жонкай ён.
I,раптам,Клаве ўсё абрыдла:
-Чаго гарцуеш галяком?
Ты ж мой мужык,а то,як быдла-
Трасеш абвiслым жыватом.
Ярома тут набраўся духу
I кажа :”Госцi хай глядзяць,
Што кормiш ты мяне, як муху,
Праз скуру косцi аж вiдаць”...
...Было ў жыццi у Клавы сраму:
Чаго чакаць-таму i быць:
-Здымай трусы свае таксама,
Хай бачаць усе-за што кармiць?!!!.
   ***    
Ёсць людзi,нiбы лiхалецце:
Не падабаецца ўсе iм.
У кожным доме знойдзеш смецце,
Але,навошта бачыць усiм.?

06.2010


Мужская честь . Перевод с белорусского
Нонна Рыбалко http://www.stihi.ru/2015/07/23/6195
                Семейная шутка - автор Сергей Бука   
 

Мозги мои от мыслей пухли –
Для виршей тему я искал,
Но анекдотик мне на кухне
Друг очень кстати рассказал.

Придётся многим он по нраву –
Я изложу сюжетик сей:
Позвать решила как-то Клава
На праздник в гости всех друзей.

Но что-то нет достатка в доме –
Хоть внуки выросли уже.
Кутить не хочется Ерёме –
Не прочь он выгнать всех взашей

Искрятся стопки и бокалы -
Есть всё: и водка, и вино!
Шкварчат вовсю кусочки сала -
Всё расчудесно, как в кино!

Жена сегодня разодета -
Надела блузку, кардиган,
Но муж ворчит: - К чему всё это?!
Упрям Ерёма, как баран.

Хоть сам давно уж без зарплаты.
Но, как индюк, надут и горд -
Он низкорослый, конопатый –
И до колен висит живот.



Сидит в трусах он да в рубашке,
В руках – мобильный телефон,
Чтоб все услышали, как тяжко
Живёт с женой своею он.

Но стало Клавочке противно:
- Скорей оденься, рот закрой -
Мужик ведь ты, а не скотина,
Живот обвислый хоть прикрой!

Ерёма тут собрался с духом -
Сказал: - Увидеть все должны,
Что кормишь ты меня, как муху,
Сквозь кожу косточки видны.

Не миновать  того, что будет -
Принёс немало сраму брак:
- Снимай трусы - пусть видят люди,
За что тебя кормлю я так!

……….

Мужья, подобные Ерёме,
Порою хуже палачей -
Найдётся мусор в каждом доме –
Но видеть всем его – зачем?