А вдома вишнi зацвiли

Владимир Ивашина 2
А вдома вишні зацвіли,
Мене ж все носить по світах.
А вдома травень, і орли
Парять над степом в небесах.

О, вільна доленька орлина -
Летіти з неба у гаї.
Ох, рідна ненька, Україна,
Нещасні діточки твої.

Діди і прадіди віками
Брели дорогами пітьми,
Тепер чужинськими шляхами
Несем хреста того і ми.

І давить душу тая ноша,
Нема в краю чужім краси.
О, сизий голуб – листоноша,
Ти звістку з дому принеси.

Там вишні білим зацвіли,
Барвінок в’ється у садах,
Там травень любий, і орли
Парять над степом в небесах.

Москва 2004