WEB

Александр Ярошевский
Діамантовий мій,
Береже мій  зелений,
Мій єшиль адА!

Лихо - як буревій:
Треба встояти,
Навіть коли довга біда.

Сонце з моря встає,
Я не бачу цього -
Бачу сонце, а моря нема.

Як без моря отут на вигнанні моїм синам?

Берег щирий дитинства -
Мов за дротом колючим,
За парканом невидимим
Злючим,
Військом тихих,
Мерзотою кликаних,
Ворогом насланих тих, без облич,
Зелених "ввічливих" чоловіч ...

Ків! Ків! Ків! -
плаче чайка над морем моїм!
Встиг, встиг, встиг -
Вихопити синів
з-під руки зухвалого ворога,
Встигли...

Де ти,
Берегу мій? Тихо
Хлюпа рідна - нечутна - глухі та німі вони, web-камери - хвиля.

Без війни і без опору -
Кажуть, мовляв - "злили".

Підступ слави не має.
Юдам прощення - зась.

Серце! Так, відчуває
Хвилі стогін без нас.