Послание к украинцам укр

Дмитрий Сиромля
ПОСЛАННЯ ДО УКРАЇНЦІВ

Браття українці, до вас звертаюсь я
Що ж ви робите з країною своєю
У сьогодення більш не буде вороття
До України ви прислухайтесь душею

Боляче мені, адже у добровільне рабство
Ідуть наші люди, як в давні часи кобзаря
В Україні зараз лінь, розбещеність, пияцтво
Але над нашою Землею буде здійматись зоря

Хіба для того діди здобували свободу,
Щоб ми рвали її власноруч на шматки?
Не втратимо славну могутність і вроду
Хай поле заповнять веселі весняні квітки

Українці то сплав могутньої волі і слави
Але зараз розрізнені та занадто брудні
Але наскільки кепськими не були б справи
Йдемо вперед з надією на кращі дні

Прокидайтесь, браття, вдосталь спали!
Відчуйте щиру єдність у своїх серцях!
Я хочу, щоб ми знову стали
Гідними того, що нас оспівують в піснях!