Весною

Владимир Солошенко
Розпустилися віти,
Бо прийшла вже весна.
Як мені не радіти?
Скрізь буяє вона!

Килимами покрила
Всі поля і луги.
Рушники постелила
на круті береги.

А берізка сережки
Одягла для краси.
В них проміння мережить
Діаманти роси.

Заспівала зозуля,
Всім віщує літа.
Не задарма кукує
У чужого гнізда.

Як чудово весною!
Захопила любов,
Не пройшла стороною —
Розігріла всім кров!