Ачхой-Марта на чеч. яз

Вахит Хаджимурадов
                Мартана хи
Буьйсано сан сингаттам 1ийжош,
Тийналлийца дуьллу хьа сурт,
Хьоьсту ойла сатийсам хьийзош,
Набозийна тийна ю юрт.

Седа бужу Мартана хи ловзош,
Бетта са ду хьан б1аьргашна чохь.
Сан дог-ойла безамца хьовзош,
Хьомениг, хьан сурт ду дагна чохь.

Бетта сано набарах къехкош,
Юй техьа хьо сан ойла еш.
Седарчаша маьнга а техкош,
Сан ц1е юй те ахьа шабарш деш.

Ойла йижош, синмаршо лоьхуш,
Вицвина те даимна со.
Кхинарг хьайна кхолламе воьхуш
Лела техьа тилъелла хьо.