Над водой. Богдан-Игорь Антонич

Елена Ясковец
Антонич Богдан-Ігор
       (1909 - 1937)

НАД ВОДОЮ

На  березі  білі  берези  напнуті,  мов  струни. 
День  вітром  по  них  потягає,  неначе  смичком, 
і  шепотом  падає  в  хвилі,  як  зерно  до  клуні. 
Ріка  обіймає  цей  шум,  мов  раменами,  дном. 

На  плесі  являються  піни  білясті  бруньки, 
розхлюпані  бризкають,  спір  між  собою  завівши. 

На  березі  там  я  берези  пень  гладжу  липкий 
і  кидаю  сам  до  води  свої  мрії  та  вірші. 

            _______


НАД  ВОДОЙ

Натянуты белые струны берез,
Над водою...
День своим ветром играет,
по ним, как смычком,
И шепотом падает в волны,
зерном совершенства,
Река обнимает сей шум
Как-будто своими плечами,
извилистым дном.

На отмели пены вершки,
своей белой мощью,
так хлещут...
в споре извечном себя
исплескав.

На береге там  я пенёк глажу
липкий,
Бросаю в водицу все грёзы свои,
и стихи...