В наймах роки пролетiли

Владимир Ивашина 2
В наймах роки пролетіли,
Сил нема, нема снаги.
А на скронях біло - біло,
То лягли чужі сніги.

Снився сон: іду до хати
Ранком в лузі по росі.
То не роси – сльози мати
В смутку виплакала всі.

Ти не плач, моя матуся,
Що без мене цвів садок.
Я знімати повернуся
Серги - вишеньки з гілок.

Спраглий, я води нап’юся
З лісового джерела,
І до степу притулюся,
Най погладить ковила.

Я навчуся цінувати,
По новому бачить світ.
Тільки плаче, плаче мати -
Облітає з вишень цвіт.

Москва  2004