Первая любовь. Роман Романов 9

Радко Стоянов 2
Первая любовь - как первый взлет,
Взмах крылом, внезапное паденье.
Первая любовь, как самолет,
Может потерять и управленье.

Может не вернуться она вновь,
Может стать и страшным ураганом.
Первая любовь - как выстрел, боль,
Как незаживающая рана.

Может и пожаром она быть,
Тем, что с одной спички загорится.
Первая любовь у всех одна.
И другой такой не повторится.


ПЪРВАТА ЛЮБОВ
Превод: Радко Стоянов

Първата любов е полет пръв,
мах с криле и падане внезапно.
Тя е като първи самолет –
и кормило можеш да изпуснеш.

Може да не се завърне пак,
може ураган да стане страшен.
Първата любов е изстрел, вик,
като незарастваща е рана.

Може и пожар да бъде, плам,
който от една искра избухва.
Първата любов – една е тя,
 няма, няма вече да се върне!