Малююць дзецi

Владимир Шиманович 2
Крэйдай каляроваю малявалi  дзецi
Сонейка  i кветкi на усей планеце.

Малявалi дзецi жоутую пшанiцу,
Што пад сiнiм небам буйна каласiцца.

Малявалi дзецi, пазабыушы спрэчкi,
Ластавак у небе. Салауя ля рэчкi.

Малявалi дзецi небасхiл ружовы
На асфальце шэрым i пiсалi словы:

- Хай заужды будзе неба!
   Хай заужды будзе сонца!
   Хай заужды будзе мама!
   Хай заужды буду я!


(крэйда - мел. <беларусский>)