Весняний дощик

Людмила Киреева-Силенко
О дощику, дощику - хлопчику веселий,
На гостини просимо у міста і села!

Мама-хмара супиться, не пуска синочка,
Холодно, застудиться в полі, чи в лісочку.

Вітер дме сердито, хмару проганяє,
Не дає зігрітись, сонце заступає!

Попливла хмарина, подругу зустріла,
Обнялися щиро, та й загомоніли.

Відпустили хмари дощиків гуляти,
Щоб не заважали їм порозмовляти.

Дощики швиденько узялись за справи:
Понеслись на землю, там же так цікаво!

Хлюпають в калюжках, бульби надувають,
Райдугу за дужки в небо підіймають.

А малі рослинки простягли долонці,
Ловлять ті краплинки, тягнуться до Сонця.