Добре дошли, приятели!

Радко Стоянов 2
Добре дошли, приятели чудесни!
Добре дошли в града на младостта!
Запейте пак вълнуващите песни
за трепетния зов на любовта!

Да си припомним миналите срещи
под кичестите ямболски липи,
целувките, прегръдките горещи,
когато, уморен, градът заспи.

Животът разпиля ни като птици
по всичките посоки на света,
но греят още нашите зеници
с възторжения плам на любовта.

Лети си тя, житейската карета,
през дни сияйни, бури и беди.
но и в прегръдките на възраст трета
една любов в сърцата ни гори.

Добре дошли, приятели чудесни!
Добре дошли в града на любовта!
Запейте пак възторжените песни
и нека да се върнем в младостта!