Краплинка - 1

Людмила Киреева-Силенко
В садочку поливала я шипшину,
Торкнула ненароком гілочки.
Скотилась, ніби ягідка калини
Краплинка крові з пальчика руки.

Краплинка крові — поколінь стежина,
Від прабабусь через пласти віків
Прийшли до мене у малій краплині
Відлуння їх надій і почуттів.

Я відчуваю, бачу: Синій вечір,
Там тихий став і схилена верба,
Під срібним місяцем дівочі плечі
Серпанком смутку огорта журба,

Дзвенить небесна музика чекання,
Стискає серце пал передчуття,
І фея ще незнанного кохання
Торкає струни юного життя.

Чарівні відчуття, той вечір синій -
Минулий щем чиїхось юних літ.
Краплинка крові і в моїй дитині
Озветься подихом тисячоліть.

За роком рік сплива з життя криниці,
Гортає календар дні-папірці,
Краплинка крові — Божа  Таємниця!
Безмежний Всесвіт на моїй руці.