Тренування другоji в-год поет змiни номер 1

Александр Тагаев
Сидів за столом
Дивився футбол
Їздив за ортопедичним кріслом на 526 маршрутці
Думав про бойовиків з сусідньої держави на сході України
Гуляв по березі Київського моря
Згадуючи про іранське місто Язд
З його незмінною на протязі багатьох столітть архітектурою
Струснув трохи землетрус пообсипалось
Потім знову наліпили з тієї ж самої глини
Склав міжнародний іспит з англійської
Повторював фарсі та японську
Неспівставні за складністю завдання
Задумував повторювати узори фіранок*
За допомогою регулярних крапок
Намагався виробити неупереджене ставлення до політики
Глушив песимізм читанням
Та віртуальними уроками з вищезазначених мов
Любив дивитись на будь які графіті
Любив людей
Не любив людей але мріяв щоб вони не страждали
І щоб взагалі живі істоти не страждали
Передбачав великі кризи та війни
Думав про багатоманітність візерунків на килимах
Та сюжетів у книгах
Міг би написати роман або дисертацію але був лінивим
Міг би познайомитись з дівчиною але був несміливим
Міг би бути сепаратистом але виріс на заході України
Жахався одномірної цензурованої пропаганди на сході
Пригадував завжди при цьому антиутопію 1984
Не знав як аргументувати для них їх неправоту
Малював кружки на папері різнокольоровими олівцями
Раз на рік ховав дулю в кишені
Проти чортів та загарбників
Їв кожен день вівсяну кашу
Слухав майже кожен день панк рок
Часом дивився психоделічні мультфільми
Наприклад Потєц на вірш Олександра Ввєдєнского
Виглядував у вікно на циліндричний газорозподільник
Забруднений уривками оголошень
Але це навіть подобалось
Мабуть через захоплення абстрактним живописом
Та ілюстрації до віршів самарканда
Посадив 35 дерев
Різні сорти яблунь починають плодоносити з різною швидкістю
Дослiджував світ вшир та вглиб
Вслід за Сократом та Хайямом констатував власну необізнаність
Був захоплений постійним подивом
Наближенням до суті явищ
Чітко швидко широко крокував по проспекту Бажана
Від метро Осокорки до Дніпра
Уявляв при цьому все що бачив на різних мовах
I was describing everything around me in different languages
Полірував власну уяву тонкими ефірами фрактальної структури дерев
Читав за допогою мобілки поки їздив у транспорті
анекдоти на фарсі про ходжу Насреддіна з інтернету
Стригся кожні два місяці під полубокс
Задумав навчитись плавати в тридцять п'ять років
Час плинув

*фіранка - занавіска