Лицемiрство

Эйджи
Годі, дістало лицемірство, що оточує мене,
Знімаю маску, буду справжнім, всім казатиму як є.
Кому є справа до звичайної, брехливої душі,
Сказати правду боягузтво вроджене не дасть тобі.
Прожити все життя, бути рабом своїх думок,
Боятись не образити когось, погано не сказати щось.
Стримуватись, коли потрібно виставить пріоритет,
Прояви слабкості й покірності, такий вже тут менталітет.
Віра що люди в телевізорі правду тобі віщують,
Стадо овець з одною думкою, що там почують.
Екранний диктор каже диктувати їм всілякі нісенітниці,
Проплачений піар, людям як локшину на вуха вішають.
Що телебачення, що інші масові структури інформації,
Нам брешуть, а ми ще й присуджуємо їм палкі овації.
Хоч усім чхати, всі ведуть себе неначе живі декорації,
Імітаційні правила цивілізації, що варті лиш кремації.
І за життя один на одного ви чхаєте, немає діла,
За спинами пліткуєте, шепочетесь, смієтесь сміло.
Не поважаєте ви керівництво, та йому сідниці лижете,
І у розмовах з ними лише лестощі свої залишите.
Ніщо так не показує байдужості й брехні людської
Як інших смерть, на поминаннях їх скорботне слово.
Пригадують моменти радості з життя, хоч теплі та пусті,
І вічна пам'ять, вже через півроку зникне в темноті.
Прямолінійний, все як є, в лице думки, образи,
Відвертість, непідробність, не вдаваність, явність.
Оточуючі різко сприймуть, не підтримають, засудять
Ну звісно ж, вже немає лестощів, їх критикують.
Начхати на суспільство, повсякденність і проблеми всі,
Жити заради того, чого хочеш, що необхідно лиш собі.
Хата сусідська хай горить, вже не потрібно прикидатись,
Просто знімаю маску й відкриваю всім свою асоціальність.

17.06.2014. (21:29)

#asociality #deviance #лицемірство #асоціальність