Кала рот

Дея Караваша
У вясковай хате, неяк з вечара,
Маю увагу зацікавіла гара.
Сярод ламчча, різзя, драных ботаў
Я аглядзела часткі калаўрота.
Звярнулась у ніз, прынесла мужу іх.
І вось цікаўносць захапіла абаіх.
Мы працявалі з ім, як ты варьяты.
Панакідалі усё, ды сярод хаты.
Мой муж упартасць і тярпенне меў...
Чакаемо, вось калаўрот запеў!