гумореска Як мы з дидом й татом будувалы хату

Евгения Печенюк Фёдорова
ГУМОРЕСКИ
«Як ми з дідом й татом будували хату»
стало тісно нам в хатинці,
І говорить дід мій жінці:
-Що б його таке зробити?
Може сину дім купити?
А чи може збудувати
Для онуки нову хату?
А бабуня йому так:
-Ти у мене ж он – мастак!
Все ти вміеш і все можеш,
Справою й грішми поможеш.
Дай їм все, чого не жалько,
Хай життя почне Віталька!
Ось купили шмат хороший,
Планчик накидали,
Назбирали купу грошей,
В місто почвалали.
Камінь, цегла, рейки дошки…
Буде це Палац для дочки!
Знизу – класика, модерн!
Хай-тек – зверху. Ліс антен!
Я скажу: проект на славу!
І усі взялись за справу:
Баба й мама місять глину,
Дідусь помагає сину,
Я керую усіма,
Вчилась в школі не дарма!
Йде процес, росте будівля!
Є вже стіни.. вікна… крівля!
Вся бригада – ніби бджоли,
Не зупиняться ніколи.
Як комашечки працюють:
На роботі всі ночують.
Вийшло гарне будівництво,
Що то – му-у-у-дре керівництво!
Якщо в вас катма біди,
То спішіть усі сюди:
Все очолю і спланую,
Адже мудро я керую!