вишни и компот

Евгения Печенюк Фёдорова
Ось Одарці-господині
Виділив колгосп город…
Посадила дівка дині,
Та і каже:-На компот
Треба б вишень насадити,
Де б у біса їх купити?
Вже зачинено базар
І нема де взять товар.
У сусіда, у Семена
Може знайдеться для мене,
А чи вишня,  а чи грушка-
Наш Семен – Мічурин, душка!
-Гей, агов! Сусід, Семене!
Ось яка проблема в мене:
Викопай мені в садку
Ти рослинку хоч яку.
-Що ти думаєш, громадо,
Цей пройдисвіт вже нарив,
Ще й приніс із свого саду,
Й сам в городі посадив.
Навесні пустило гілля,
А улітку – вже розквітло.
Пре з землі міцне бадилля
І насіння всюди сипле.
Всі засохли буряки!
Тільки пнуться будяки!
-Що садив мені, Семене?
Совість є? Біда у мене!!!
Занапастила город-
Ось вам вишні і компот!