July Morning

Красимир Тенев
Притихна след грохота сводът небесен
и с ласки сълзите му бризът избърса.
Денят се прегърби и вяло посърна.
Акорд се понесе от култова песен –

мелодия стара, отколе известна.
Скалите край Яйла прощално прегърна
унилото слънце и в сумрака бързо
дъгата трицветна безследно изчезна.

Хипари, край огън, празнуват Джулая:
бутилка прескача от устни на устни,
китара проплаква с разстроени струни...

И с погледи трепетно впити в безкрая
очакват мига те – безумно предвкусват,
как слънцето Камен бряг пак ще целуне.

Uriah Heep - July Morning
http://www.youtube.com/watch?v=JLZMMk8KZSU