На вяселле стрыечнай сястры

Махнач Сергей Юрьевсын
Пакуль абодвух вас яднае слова,
Пакуль вам неба сведкай паўстае,
Кахайце ўсё жыццё, бестэрмінова,
Бо шанец неба толькi раз дае.

Няхай ваш дом абыдуць перашкоды,
У кашальку хай водзіцца рубель.
Няхай жыццё нясе павольна воды
І не патоне ў іх ваш карабель.

Але рубель – драўляная пачвара,
Ён можа не паспець за тэмпам дзён.
Тады звярніце погляд да даляра,
У цяжкi момант выратуе ён.

Хай хтосьці скажа, што не ў грошах шчасце
(філосафы былі ва ўсе часы),
Трымай канверт дзвюма рукамі, Насця,
Не будзеш рваць ад гора валасы.

Бо грошы – гэта як анестэзія:
Яны, бясспрэчна, прытупляюць боль.
Магчыма і без іх, Анастасія, –
Аднойчы ў казцы голым быў кароль.

Аб сумным хопіць. Пару слоў аб вечным.
Жадаю мець вам дзетак поўны дом.
Хай шчасце ў карагодзе недарэчным
Пужлiвай птушкай не махне хвастом.

Я веру: поспех будзе побач з вамі!
Я ведаю: каханне – не падман!
Я бачу, як над вашымі дамамі
Паўстаў святла нязгасны акіян.

Душа ў душу жывіце, Насця, Саша,
Лёс дадзена не кожнаму знайсці.
Пуд солі з'есці дапаможа каша,
Жыццё пражыць – не поле перайсці.

03.07.2014