Недей ми сваля звезди

Емил Миланов
                от небето.
Недей се врича, колко пуст е без мене светът.
Примири се! Аз съм волна птица, дето
нощува, де сварят я залез и път.

Дали те обичам? Не зная.
Нима решава това го умът?
Но ако узная, ще го почувстваш накрая,
как изгарят в едно разум, чувства и плът.

И този край
ще стане
начало
на нашия път.

Но засега... недей ми сваля звезди от небето.
Недей се врича, колко пуст е без мене светът.
Примири се! Аз съм волна птица, дето
нощува, де сварят я залез и път.


На Олеся


---

Иллюстрация: 

Цит.:  http://myboomerplace.com/nibbler7769