Дамоклiв меч

Людмила Киреева-Силенко
Як же хочется спать на світанку!
Сон в обіймах колише мене.
Та лиш сонечко вигляне зранку,
Вже робота «у шию жене».

Мов якась нескінченна провина,
Меч Дамоклів, що ось, упаде!
Я повинна, повинна, повинна* . . .
Хоч нема зобов’язань* ніде.

Ніби борг віддаю всім і всюди,
Лиш про себе не думаю, ні!
Виробництво, сім’я, різні люди,
І ніхто не «повинен» мені.

Хто я? Хвора — залежна* людина?
«Трудоголік» - так звати її.
Ні, не хочу! І я не повинна
Забувать інтереси свої!

Прямо зараз, цієї хвилини,
Перевагу* віддам боротьбі.
Я спинитись, змінитись повинна!
Полюбити себе у собі!

Комментарии: * повинна - должна, обязана            
             * зобов'язання - обязательство
             * залежна - зависимая
             * перевага - преимущество