В житах колоски дозрiвають

Владимир Солошенко
Лиш ранком вклоняюються трави,
Мов срібло на них кришталева роса.
Їх промінь вже пестить яскравий,
А в лісі панує казкова краса.

Вершини дерев колихаються вітром,
Шепочуться віти, зміцнілі від сну.
Доноситься запах: весь ліс вже у квітах,
А небо віщує годину ясну.

Волошки красуються в житі,
Вже скрізь колоски дозрівають,
Вони позолотою вкриті.
В полях вже жнива починають.