Уильям Томас Гудж. Футбол

Антон Ротов
ФУТБОЛ

Что зим* оправдывает суть,
Вгоняет воздух в вашу грудь,
Что глупо выглядит чуть-чуть?
Футбол наш!
Что черепицам бой сулит,
И даст штанам дырявый вид,
Что чуть хирурга умилит?
Футбол наш!
Что, испугаемся вреда?
Игра без риска – ерунда!
За то и любим мы всегда
Футбол наш!

*австралийских


William Thomas Goodge

Football.

What gives to Winter time its zest,
Expands your lungs and swells your chest,
What is a tomfool game at best?
Why, football!
What barks your shins and “busts” your tile
And rips your pants in festive style:
What makes the surgeon softly smile?
Why, football!
What though it be a dangerous game?
Without some danger sport is tame,
And so we love it all the same,
Our football!