Полуденний спiв. Червень

Александр Товберг
Знемога тче солодкий морок,
Й поміж солодок, чабреців –
Ми прислухаємося хором –
Ми чуємо південний спів.

Шепочуть трави розголоссям
Кульбабок, звіробоїв, м’ят –
Дурман з волошками в волоссі –
Серед дерев деревія –

Ми лежимо – і он де очі –
В метеликах та у бабках,
І червень сонцем червоточе,
І бавитись охоче хоче
Рослинним шурхотом комах.

25.12.05