Ех, ви, поети Украiни...

Владимир Ивашина 2
     "При чім тут америка, коли проти
      нас воює путін?.. І я не бачу
      зв'язку між януковичем і яценю-
      ком..." (з коментаря В. Голуба
      до вірша "Магія шльондр").



Лежить в траві Юрко зі Львова,
Кров цебенить, стікає в яр.
А ген, за яром - мертвий Вова -
Донецький труженик – шахтар.

На світі двох іще не стало.
Знов чути мін жахне виття…
І вибух! Вибух! – Розірвало
На шмаття матір і дитя.

Я задихнувсь від гніву згустку,
Щоб вам втовкмачить бракне сил –
Тут знищать все, тут зроблять пустку,
Не знайдуть родичі могил.

Тут буде Байден і Квасневський,
«Шеврон» тут буде. Буде «Шелл».
Про це вже знає світ вселенський,
А Голуб що ж? Зовсім осел?

До чого тут американці?
Хай скаже Пайет, Пауерс Білл,
Як їм потрібні наші сланці.
А Голуб що ж? Не зна? Дебіл?

Купили словоблудну гниду!
І знає, знає, падло, все.
Не помічає геноциду -
Взахльоб у владців пуцьки ссе.

Якби ми з Руссю воювали,
Поперла б нас, мов мосьок слон.
Давно вже, з ляку, обдристали б
Братам – полякам весь кордон.

Протри ж ти, блазню, окуляри,
Ну будь же чесним хоч разок.
Злодюги ці і ті завгари
Враз обретуть в мізку з’вязок.

Ех, ви, поети України,
Голубки драні, голубкИ,
Нам вже не вибратись з руїни,
А ви все пишете казки.

Лежить в траві Юрко зі Львова,
Кров цебенить, стікає в яр.
А ген, за яром - мертвий Вова -
Донбаський труженик-шахтар.