Хоку

Цвет Весны
****

Людина губить природу.
А вона їй мстить за це.
Хто переможе?

***

Людина — гравець.
Живущий на сцені.
А може це спляча істота?

***

Здорова людина — здорова нація.
Здоровий дух — здорове тіло.
Але навіщо?

***

Одна людина світ не змінить.
Разом люди — могутня сила.
Почни з себе.

***

Швидко дні мої минають.
Скільки ще зосталось їх.

***

В чому сенс життя...
Народитися?
Чи вічним сном заснути?

***

Мріяла Україна державою стати.
І стала нею.
Чи на довго?

***

Можна бачити в кожному
Потенційну жертву.
А чи не станеш нею ти?

***

Безліч квітів
Ваблять до себе
Як і звуки птахів.

***

Казки вчать нас,
Що мрії здійснюються.
Хто ними живе?

***

Щасливий той,
Хто має крила.
Його царство — небеса.

***

Вогнищем палагкотять дерева.
Навколо осінь.

***

Лагідне повітря обгорнуло землю.
Легені бринять.
Серце радіє.
Співає душа.

***

Хто себе шанує, той
Культурна особистість.
Чи багато таких?

***

Жити за звичаями предків
Добре.

Та чи не застаріло?

***

Листя з дерев обпало.
Дожчить. На кого
Природа чекає?

***

Для когось життя поле.
Для одних — переступити,
Для інших — перебігти.
Що краще?

***

Що може змити сіль з серця?
Кохання.

***

Без кохання людина
Розчиняється в просторі.
Повітря.

***

Рослини служать людині.
Від неї дяки нема.
Як не вянути?

***

Прийшли татари
Із своїм зіллям.
Воду пють чи отруюють?

***

Сонце сміється,
Людям добре.
Аби не сердилося.

***

Осів купою сніг.
Притулився до дерев.
Зима настала.

***

Занадто розумна людина -
Це компютер.
Чи не зламається він?

***

Бачити долю,
Сенс свого життя —
Найвеличніше щастя!

***

Поїду далеко.
Візьму калини.
Хоть щось про рідний край.

***

Краще людина
Мавпою б була.
Банани б шкоди не завдали.

***

Доля книги як доля людини.
Цінуйте інші життя.

***

Людина змінює географію,
Але не думає
Про наслідки.

***

Не уявляю я життя без фільмів.
Що в них такого?

***

Паморочиться голова
Як почує запах квітів.
Літо панує.

***

На верхівках дерев
Хмари спочивають.
Втомилися мабуть.

***

Людина нищить свою планету.
Те саме чекає на інші.

***

Любіть світ таким, який він є.
Не треба змінювати,
Бо буде гірше.

***

Простягнувся ліс
Без кінця і краю.
Царство природи.

***

Людина без минулого
То дім без фундаменту.
Що та за дім?