Молодиця

Илона Деркач
Казкова ніч, пригортає до себе,
Яскравіі зорі навколо мене,
І сельська тиша, і синій Дніпро,
І місяць сяє немов джерело.
Дерева потроху рахують листву,
Десь тихо горобчик щебече в садку,
Десь бреше собака, десь молодь співа,
І то є моя Україна свята!

Ій вітер несе свіжий подих життя,
Туман покриває її як маля,
Роса омиває її - молодицю,
Їй сонце спече золоту паляницю,
Дніпро дасть напитись, птахи заспіва,
Міцніше заснула що б їхня мала.

***

Я бачу, я чую, то воля моя!
Моя непокірна та вірна моя,
Для нас ти єдина, чудова земля.
Назавжди у серці, у думках, у снах,
Блакитнеє небо і жовтих хлібах,
Зеленеє жито, шовкові поля,
Солодке повітря і свіжа вода -
Моя, то моя, Україна Свята!!!