Евгения Янищиц. Любовь моя...

Ген Жэстачайший
Любовь моя...

Вы без меня летите, самолёты.
Вы без меня стучите, поезда.
...Любовь моя, ты песня, и забота,
И зрелый бор, и вольная вода.

Тяжелый век. Погоды перемена:
Еще не пал листок - а снегопад.
Да скрипочка с десятого колена
Поет в душе на вознесённый лад.

Острее всё - родни моей уходы,
Дрожь огонька из маминых окон.
Цимбалы зазвенят над хороводом
И жарким оком глянет в сердце конь.

Тут вихрь поёт, поёт листок опалый,
Поют курганы песни здешних вдов.
Любовь моя, ты скрипка и цимбалы,
И шаргунки* - над гривою годов.
________________
*Шаргунок - погремушка, бубенчик (устар.)

Евгения Янищиц

***

Любоў мая...

Вы без мяне ляцiце, самалёты.
Вы без мяне iмчыце, цягнiкi.
...Любоў мая, ты песня, i маркота,
I спелы бор, i вольны гон ракi.

Балючы век. Надвор'я перамена:
Яшчэ лiсток не ўпаў – а снегапад.
Ды скрыпачка з дзесятага калена
Пяе ў душы на блаславёны лад.

Усё вастрэй – раднi маёй прагалы,
Агеньчык дрогкi з мамiных акон.
Ды зазвiняць вясельныя цымбалы
I жаркiм вокам гляне у сэрца конь.

Пяе вiхор, пяе лiсток апалы,
Пяе зямля курганняў i удоў.
Любоў мая, ты скрыпка i цымбалы,
I шаргункi – над грывамi гадоў.

Яўгенія Янішчыц