Каламбур на беларускай мове - 112

Леонид Ганчаров
Каламбур пра балбатуна, абяцаўшага падарыць газ


Абяцаў балбатун нейкі  ГАСПАДАРУ:
"Я праз тыдзень ці два табе ГАЗ  ПАДАРУ!"
Год прайшоў, ды няма абяцанага  ГАЗУ:
Як палiў гаспадар, так i паліць ён  ГАЗУ.

*****

Каламбур о болтуне, обещавшем подарить газ

Обещал болтун какой-то хозяину:
"Я через неделю или две тебе газ подарю!"
Год прошёл, но нет обещанного газа:
Как жёг хозяин, так и жжёт он керосин.