Дарих я

Гамзат Усманов
Дарих я, дарих я зун
Я гуьзел дарих я зун
Муьгьуьбат туна чилел
Зи зайиф рик! хьана сел.
Шумуд на туна сефил
Я регъуь тахьай ви чин.
Рик! сефил хьана хьи зи
Яр вуч я, иервал ви?
Чи багъдин къизилгьуьлер
Ат!узвай гуьзел рушар
Са мани цуьквед чуьллер
Тежезвай ягъиз къушар.
Булахдал квар къуьневаз
Физава вун гьуьзелди.
Яйлахда цуьк гъилеваз
Жедайди вун я, жедайди.