Не ремствуй на долю

Ульяна Кривохатько
Не ремствуй на долю – вона випробовує сильних
І тим підіймає достойні народи з колін.
Важливо не те, що скажуть в вечірніх новинах
І навіть не те, що на вустах в поколінь.
Важлива душа, її непідкупна свобода,
Готовність сказати: «Ні, я не стану рабом!», –
І вийти вперед обличчям до вражого роду,
Рівняючи віру за міццю з величним Дніпром;
Рівняючи поклик до правди з натхненням Геракла –
Він знав, що у долі немає приємних шляхів,
Та часто уздовж й обабіч розкидано знаки –
Куди прямувати… Важливо, щоб ти зрозумів:
Обравши дорогу, не ремствуй, старайся, борися!
Лише боротьба – з с о б о ю – веде до мети.
Мільйонів облич стирає Історія риси.
Зітруться твої чи житимуть – вирішиш Ти.

15.07.14