Самайн

Ульяна Кривохатько
наче впала зима
наче неба нема
і молочний туман
огортає будинки

ти постійно сама
ти святкуєш Самайн*
не бинтуючи ран
де була половинка

вимикаєш кіно
відчиняєш вікно
та обмежених нот
недостатньо ніколи
щоб допити вино
і побачити дно
остогидлих чеснот
напівголих

відлітають птахи
і холонуть страхи
вже найвищі з дахів
не приваблюють душу
у тумані лихім
потонули шляхи
бо найгірший з гріхів
помилитися кажучи мушу

15.07.14

*Самайн (ірл. Samhain — листопад) – кельтське свято завершення збирання урожаю. Вважався завершенням річного циклу і початком нового.