знайома до болю адреса

Татьяна Каминская
 

чи з"явиться сонечко вранці,
якщо в "тридцять шосту-Перм"*
в холодний занедбаний карцер
загляне нахабно смерть,
закриє Поету повіки
і вийде навшпиньках геть? —
ні, сонечку не світити!
жалоба... помер Поет...
хто стежив ще вчора таємно
за кожним рухом руки —
створіння прислужницьке темне —
навмисно знищить рядки**...
знайома до болю адреса —
це "Перм-36"... невже
музей політичних репресій
Росія не збереже?***
====
*"Перм-36" - ВТК №36 сурового режиму, де в 1985 р.
помер Василь Стус, український поет

** рукопис із 300 неопублікованих творів  знищили
тюремні наглядачі

** 1996 р. - утворено Меморіальний музей
історії політичних репресій,
червень 2014р. - музей під загрозою закриття

16.07.2014