Безумно важно

Майя Кузнецова
Безумно важно быть нужным.
Ты чувствуешь одиночество,
растягивающее клетки тела
до размеров Вселенной?

Безумно важно научиться слышать
сквозь свои несовершенно устроенные уши,
настроенные на внутренние заблуждения,
скрученные антеннами внутрь.

Безумно важно не просто Быть,-
но осознавать существование.
Просто быть - это лежать камнем
на пути человечества.

Невероятно важно
видеть важное
в самом незаметном,
не бросающемся в глаза
своей неоспоримой первостепенностью.

Искать - труднее, чем находить.

_________________________________


Страшенно важливо бути потрібним.
Ти відчуваєш самотність,
що розтягує клітини тіла
до безмежності Всесвіту?

Неймовірно важливо навчитися чути
своїми недосконало влаштованими вухами,
тими, що скручені антенами всередину
та налаштовані на внутрішні омани.

Дуже важливо не просто Бути, -
а усвідомлювати існування.
Лише бути - це лежати камінням
на шляху людства.

Надзвичайно важливо
бачити найважливіше
в самому непомітному,
що не кидається в очі
своєю беззаперечною першорядністю.

Шукати - складніше, ніж знаходити.


2014