Клас - Колос

Мария Шандуркова
***

Клас,
натежал от зърно и обич,
на земята се проснах...
Да те търся, да ровя,
мое зачатие...
Оттогава ли
в мен посадена е болката?
Оттогава ли
съм измислен за хляб?
А кое ли, кое ли ме трогва,
та покорен да лягам под сърп?...

Фото: Kоvacs Joco