Перший дим

Максим Юрчук
Із чортом грають у весілля честі,
лайливо пестять пса, що всіх гризе…
Країна встала на дурному перехресті
і тільки тяга до свободи нас спасе.

Це дійсно перший дим, але не перша  зрада.
Допоки в нас відчинене вікно,
туди, де д`явола наземна амбасада,
ми не посіємо блаженності зерно.

В душі ми всі – чудові квіти,
І кожен з нас не хоче помирать,
Але чи будуть існувати наші діти,
Якщо не станем за свободу воювать?

21.7.14