Неможливо

Варя Майер
Неможливо зупинитися вчасно,
Коли мучиш себе безсонням після
склянки напівсолодкого.
Коли становиться ясно,
що шпалери
бридкого зеленого кольору.
Не гарантують постійного спокою.
Коли прагнеш стрункої фігури,
збуджуючись від дешевого
винограду.
Коли прагнеш критичних змін,
фарбуючи губи помадою.
Коли не вистачає грошей.
Навіть на черствий чорний хліб.
Коли трясешся над кожною вадою,
немов помираєш від сорому.
Коли становиться бридко і холодно.
Коли алкоголем лікуєш новоспечені рани.
Коли тане сніг.
Коли постійно сумуєш за мамою.