Витаутас Мачернис. Весенние сонеты. 4

Лайма Дебесюнене
Воскресенье, тихое, спокойное, в десу

Воскресенье, тихое, спокойное, в десу...
К воде у озера берёзы поклонились.
Верхушки светом жёлтым освещены вокруг;
И дали в солнечном сиянье заблестели.

Приходишь по тропинке походкой лёгкой ты...
Вблизи деревьев ветки шелестят тихонько:
Заметил, как волосы твои расплетены
Волнами золотыми хрупкость плеч скрывали.

Подхожишь ты, меня целуешь, обнимаешь,
Твои сжигаюшие будто пламя губы
Как два весеннего огня цветка сияют.

Спокойно очень, лишь качаются берёзы:
Подняв глаза, увидишь небо голубое,
Как сквозь деревья светит солнце золотое.

Vytautas Macernis. Ramus ir sauletas sekmadienis miske…

Ramus ir sauletas sekmadienis miske…
Ties ezeru berzai i vandeni palinke.
Virsunes nusviestos sviesa gelsvai blyskia;
Ir saulej virpa skaidrios tolumos aplinkui.

Tu ateini taku lyg sokdama, lengvai…
Virsum galvos linguoja medziu sakos:
Ir is toli matyt, kaip ispinti plaukai
Srovem auksinem ant peciu lieknuju teka.

Tu prieini, mane buciuoji ir sypsai;
Ir tavo sodrios, svytincios kaip liepsnos lupos
Yra lyg du pavasario ugnies ziedai.

O taip ramu, ir sauleje berzai vos supas:
Pro ju virsunes matos tolimas dangus,
Sapnuojantis kaitraus vidurdienio sapnus.